Sastāvdaļas
- 500 g garneļu, jēlu
- 1 ēdamk. izkausēta sviesta
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 nelieli gurķi
- 200 g ķiršu tomātu
- 1 saldā paprika
- 1 avokado
- salātu lapu mikss
- 2 saujas ķirbju sēklu
- 4 ēdamk. olīveļļas
- 4 ēdamk. citrona sulas
- sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Garneles samaisi ar izkausētu sviestu, saspaidītiem ķiplokiem, sāli un pipariem. Apcep uz pannas līdz tās ir sarkanas un stingras (~2 min no katras puses).
- Dārzeņus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
- Kārto dārzeņus un garneles uz šķīvja.
- Mērcei samaisi olīveļļu, citrona sulu ar sāls un pipariem un pārlej pāri salātiem.
- Uzber ķirbju sēklas.
Ķirbju sēklas un garneles ir lielisks cinka avots, kas ir tik svarīgs spermatozoīdu mobilitātei. Dārzeņi sniegs nepieciešamos vitamīnus un šķiedrvielas, sviests – nepieciešamo piesātināto taukskābju devu, bet avokado un olīveļļa – nepiesātināto.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!