Sastāvdaļas
- 500 g vārītu garneļu
- 4 olas
- 3-4 vārīti kartupeļi
- 100-140 g sarkano ikru
- majonēze
- citrons, zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Garneles attīra un izvāra kopā ar lauru lapām, sali un melno piparu graudiņiem vai nopērk jau izvārītas.
- Ja pats vāra, garneles atdzesē.
- Katru garneli sagriež 2 vai 4 daļās, ja garneles ir nelielas, tad tās griezt nevajag.
- Kartupeļus vara ar visu mizu, novelk mizu un sarīvē.
- Cieti vārītas olas sīki sagriež.
- Salātus liek kārtās:
- 1 kārta - majonēze
- 2 kārta - puse garneļu
- 3 kārta - majonēze
- 4 kārta - kartupeļi
- 5 kārta - majonēze
- 6 kārta - olas
- 7 kārta - majonēze
- 8 kārta - atlikušās garneles
- 9 kārta - majonēze
- 10 kārta - sarkanie ikri - tos vienmērīgi noklāj pa visu virsmu.
- Salātu rotāšanai izmanto citrona šķēlītes, zaļumus un veselas garneles.
- Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 5-6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!