Garneles kažokā

Garneles kažokā Foto: Garneles kažokā

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu garneļu
  • 4 olas
  • 3-4 vārīti kartupeļi
  • 100-140 g sarkano ikru
  • majonēze
  • citrons, zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Garneles attīra un izvāra kopā ar lauru lapām, sali un melno piparu graudiņiem vai nopērk jau izvārītas.
  2. Ja pats vāra, garneles atdzesē.
  3. Katru garneli sagriež 2 vai 4 daļās, ja garneles ir nelielas, tad tās griezt nevajag.
  4. Kartupeļus vara ar visu mizu, novelk mizu un sarīvē.
  5. Cieti vārītas olas sīki sagriež.
  6. Salātus liek kārtās:
  7. 1 kārta - majonēze
  8. 2 kārta - puse garneļu
  9. 3 kārta - majonēze
  10. 4 kārta - kartupeļi
  11. 5 kārta - majonēze
  12. 6 kārta - olas
  13. 7 kārta - majonēze
  14. 8 kārta - atlikušās garneles
  15. 9 kārta - majonēze
  16. 10 kārta - sarkanie ikri - tos vienmērīgi noklāj pa visu virsmu.
  17. Salātu rotāšanai izmanto citrona šķēlītes, zaļumus un veselas garneles.
  18. Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 5-6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes