Sastāvdaļas
- 500 g svaigu attīrītu garneļu
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 3 ēdamkarotes augu vai rapšu eļļas
- 4 sakultas olas
- 1/4 tases sakapātu loku
- 5 tases vārītu rīsu
- 1,5 tases atsaldētu zaļo zirnīšu un burkānu maisījuma
- 2,5-3 ēdamkarotes sojas mērces
- 1,5 tējkarotes sezama sēklu eļļas
Pagatavošana
- Vidēja lieluma bļodā samaisa garneles, kukurūzas cieti, sāli, piparus - atstāj marinēties istabas temperatūrā 10 minūtes.
- Lielu pannu sakarsē uz lielas uguns, lej 2 ēdamkarotes augu vai rapšu eļļas, vienā kārtā liek garneles.
- Cep pa vienai minūtei no katras puses, tad izņem no pannas un liek atsevišķā bļodā.
- Tajā pašā pannā lej sakultās olas, cep uz vidējas uguns, maisot, kamēr sabiezē.
- Tad izcepto omleti liek bļodā.
- Pannu notīra ar papīra dvieli, liek uz lielas uguns.
- Lej 1 ēdamkaroti augu vai rapšu eļļas, cep lokus, kamēr izdalās smarža.
- Pievieno rīsus, samaisa, izlīdzina tos, cep 1-2 minūtes, samaisa, turpina cept 1-2 minūtes.
- Pielej rīsiem 2 ēdamkarotes sojas mērces, samaisa.
- Pievieno sezama eļļu, dārzeņus - kārtīgi samaisa.
- Pievieno garneles, omleti, vēlreiz samaisa.
- Visu mazliet pacep, pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces, samaisa.
- Šo ēdienu pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!