Sastāvdaļas
- vista
- 1-1,5 l ūdens
- 3-4 ēdamkarotes sāls
- pipari
- 1,5 citronu sula
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 200 g jogurta bez piedevām
- 1 ēdamkarote graudaino sinepju
- malts muskatrieksts, Vidusjūras garšvielas, malta paprika
- 2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vistu noskalo.
- Istabas temperatūras ūdenī izšķīdina visu sāli.
- Vistu liek sālsūdenī un notur 2-3 stundas (ūdenim jāpārklāj visa vista).
- Kad laiks pagājis, ūdeni notecina, vistu nosusina.
- Citronu sulu samaisa ar sojas mērci, bagātīgi noziež vistu, gan no iekšpuses, gan no ārpuses.
- Vistu sapiparo, liek cieši noslēgtā traukā, liek ledusskapī uz 6-8 stundām, vai labāk uz nakti.
- Stundu pirms laika beigām, vistu izņem.
- Gatavo maisījumu no jogurta, sinepēm, garšvielām, ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
- Kārtīgi noziež vistu gan no iekšpuses, gan no ārpuses, liek veidnē.
- Patur, lai ievelkas 40-60 minūtes.
- Veidni pārklāj ar foliju, cep 200°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Tad foliju noņem, turpina cept 180°C temperatūrā, 1 stundu, dažas reizes vistu apgroza, ik pa brīdim aplej cepeti ar izdalījušos sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!