Gardie kāpostu plācenīši

Gardie kāpostu plācenīši Foto: Gardie kāpostu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 300-400 g kāpostu
  • 1 sīpols
  • zaļumi (pēc vēlēšanās)
  • 200 g kefīra vai rūgušpiena
  • 1 ola
  • sāls
  • 3-5 ēdamkarotes miltu
  • 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kāpostus noskalo, sagriež mazos gabaliņos.
  2. Saliek bļodā, uzber sāli un mazliet saspiež ar rokām, lai tie kļūtu mīkstāki.
  3. Sarīvē sīpolu uz rupjās rīves un uzber kāpostiem.
  4. Pievieno olu, kefīru vai rūgušpienu, cepamo pulveri un tik daudz miltu, lai sanāktu mīkla, kā parastiem plāceņiem.
  5. Pievieno sāli (pēc garšas), ja vēlas, pievieno zaļumus.
  6. Uzkarsē eļļu pannā un ar ēdamkaroti veido plāceņus.
  7. Cep uz vidējas uguns, no abām pusēm, kamēr plāceņi iegūst nedaudz sārtu krāsu.
  8. Gatavus plāceņus liek uz papīra dvieļa nosusināt lieko eļļu.
  9. Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes