Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 1 sīpols
- 3 baltmaizes šķēles
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 2 olas
- 3 glāzes auksta ūdens
- augu eļļa, sāls, pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež lielās šķēlēs.
- Baltmaizi sagriež gabaliņos un iemērc ūdenī.
- Traukā samaisa sīpolus, nospiestu baltmaizi, pētersīļus - visu sakuļ blenderī, viendabīgā masā.
- Pievieno malto gaļu, samaisa.
- Maltās gaļas maisījumam pievieno sinepju pulveri.
- Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumus pievieno maltajai gaļai, visu kārtīgi samaisa.
- Ja maltās gaļas masa sanākusi pārāk bieza, pievieno mazliet auksta ūdens.
- Citā bļodā olu baltumus sakuļ ne pārāk stingrās putās.
- Pusi sakultos olu baltumus, uzmanīgi, pievieno maltajai gaļai, tad pievieno otru pusi, uzmanīgi samaisa.
- Ar mitrām rokām veido kotletes, cep pannā, sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!