Sastāvdaļas
- 2 lieli kartupeļi
- 300 g svaigu kāpostu
- 1 liels burkāns
- 1 liels tomāts
- 1 sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 30 g svaigu diļļu
- 30 g svaigu pētersīļu
- 100 g šampinjonu
- 1 vistas kāja
- 200 g cūkgaļas
- 150 g cīsiņu
- 100 g kūpinātas desas vai gaļas
- 10-12 zaļās olīvas, bez kauliņiem
- 1 neliela paprika
- 1/4 fenheļa
- 2 selerijas kāti
- 50 g tomātu pastas
- 4-5 sālīti gurķi
- sāls
- pipari
- kaltēts baziliks
- kaltēts koriandrs
Pagatavošana
- Produktu daudzums paredzēts 5 l katlam.
- No vistas kājas un cūkgaļas izvāra gaļas buljonu.
- Gatavu gaļas buljonu izkāš caur sietu, lej tīrā katlā.
- Izvārīto vistas un cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos.
- Buljonam pievieno tomātu pastu un garšvielas.
- Kāpostus sīki sagriež, liek buljonā vārīties 10-15 minūtes.
- Vēlāk kāpostiem pievieno nomizotus, sagrieztus kartupeļus un selerijas kātus.
- Burkānu rupji sarīvē, cep, kopā ar sagrieztu sīpolu, blanšētu, sagrieztu tomātu, fenheli, sagrieztu papriku.
- Cepto burkānu maisījumu liek buljonā, pievieno sīki sagrieztus cīsiņus, kūpinātu desu vai gaļu, vārītās gaļas, sagrieztus, sālītus gurķus un šampinjonus.
- Visu vāra 15-20 minūtes.
- Beigās pievieno gredzenos sagrieztas olīvas, sakapātus ķiplokus un zaļumus.
- Katlam uzliek vāku, izslēdz uguni, patur zupu 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!