Gardais biezpienrausis

Gardais biezpienrausis Foto: Gardais biezpienrausis

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 glāzes cukura
  • 150 g margarīna
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 250 g biezpiena
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes iebiezinātā piena
  • 2-3 ēdamkarotes mannā
  • 1 glāze citrusaugļu džema

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, cukuru, rīvētu margarīnu - samaisa drupaču masu.
  2. Drupaču mīklu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
  3. Biezpiena masa - biezpienu samaisa ar mannā, olām, vaniļas cukuru, skābo krējumu, iebiezināto pienu - viendabīgā masā.
  4. Veidnē (labāk četrstūrainā, silikona), liek drupaču mīklu ar kakao pulveri, izlīdzina.
  5. Virsū liek biezpiena masu.
  6. Biezpiena masai virsū liek citrusaugļu džemu.
  7. Virsū džemam liek atlikušo drupaču mīklas pusi.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
  9. Gatavu rausi sagriež porciju gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes