Sastāvdaļas
- 5 olas
- 250 g cukura
- 250 g miltu
- 200 g sviesta
- 1 tējkarote. cepamā pulvera
- rabarberi
- brūklenes
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no olu dzeltenumiem, sakuļ stingrās putās ar pusi no dotā cukura daudzuma.
- Kuļ sviestu, kas ir istabas t, pievieno atlikušo cukuru, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, izsijātus miltus un cepamo pulveri.
- Sanāk pabieza mīkla. Šinī masā lēnām pievieno saputotos olu baltumus.
- Mīklu liek formā 26 cm, bagātīgi pārber ar rabarberiem un ogām. Es vēl pārbēru ar drupatām, kuras pagatavo no auksta sviesta, miltiem un cukura.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!