Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes kukurūzas pārslu (nesaldinātu)
- 200 g maltas liellopu gaļas
- 1 ola
- 50 g piena
- 1 ķiploka daiviņa
- pētersīļu zaļumi
- malti melnie pipari
- muskatrieksts
- sāls
Mērcei:
- 150 g buljona
- 50 g piena
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana
- Pārslas saberž un sajauc ar olu, gaļu un pienu, pieliek sāli, piparus, muskatriekstus un sasmalcinātu ķiploku.
- No šīs masas veido nelielus teftelīšus, tos apcep.
- Miltus nedaudz apcep sviestā, atšķaida ar buljonu un pienu, piemet sāli un, nepārtraukti maisot, vāra.
- Neļaujot uzvārīties, tefteļus sautē mērcē 15-20 minūtes.
- Pirms pasniegšanas bagātīgi pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!