Sastāvdaļas
- 700 g cūkgaļas filejas
- 500 g sēņu
- 2 sīpoli
- 2 olas
- 150 g cieta siera
- 1 glāze saldā krējuma
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 40 g saulespuķu eļļas
Pagatavošana
- Uz mērenas uguns sakarsē pannu, kopā ar 2-3 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas.
- Sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos, cep, kamēr tie kļūst zeltaini, ik pa brīdim apmaisa.
- Sēnes sagriež gabaliņos, kad sīpoli ir gatavi, pievieno sēnes, turpina cept 10-15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Kad šķidrums, kas izdalījies no sēnēm ir iztvaikojis, pannu var ņemt nost no uguns.
- Ceptās sēnes un sīpolus liek bļodā.
- Cieti vārītas olas notīra, sagriež un pievieno sēnēm un sīpoliem.
- Pievieno sarīvētu sieru, visu kārtīgi samaisa, pieber sāli, piparus, vēlreiz samaisa.
- Cūkgaļu sagriež 1 cm biezos gabalos.
- Katru gaļas gabalu apsāla no abām pusēm un izdauza ar gaļas āmuriņu, tā, lai tas būtu pietiekami plāns un liels, lai tajā var ietīt pildījumu.
- Vienā gaļas gabala malā liek 2 ēdamkarotes sēņu-sīpolu pildījuma.
- Gaļu satin ruletē, nostiprina ar pārtikas diegu vai koka iesmiņiem.
- Šādi rīkojas ar visiem gaļas gabaliem.
- Uz mērenas uguns uzkarsē pannu ar saulespuķu eļļu.
- Gaļas ruletes apcep no visām pusēm, sākot ar savienojuma vietu.
- Uz pannas ceptās gaļas ruletes liek veidnē, uzlej 1,5 glāzes ūdens.
- Tad uzlej saldo krējumu, uzber maltus melnos piparus, sāli, veidni liek sakarsētā krāsnī.
- Cep 30 minūtes.
- Pasniedz karstas, ar piedevām pēc Jūsu ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!