Gaļas ruletes svētku galdam

Gaļas ruletes svētku galdam Foto: Gaļas ruletes svētku galdam

Sastāvdaļas

  • 700 g cūkgaļas filejas
  • 500 g sēņu
  • 2 sīpoli 
  • 2 olas
  • 150 g cieta siera
  • 1 glāze saldā krējuma 
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 g saulespuķu eļļas 

Pagatavošana

  1. Uz mērenas uguns sakarsē pannu, kopā ar 2-3 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas.
  2. Sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos, cep, kamēr tie kļūst zeltaini, ik pa brīdim apmaisa.
  3. Sēnes sagriež gabaliņos, kad sīpoli ir gatavi, pievieno sēnes, turpina cept 10-15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. 
  4. Kad šķidrums, kas izdalījies no sēnēm ir iztvaikojis, pannu var ņemt nost no uguns.
  5. Ceptās sēnes un sīpolus liek bļodā.
  6. Cieti vārītas olas notīra, sagriež un pievieno sēnēm un sīpoliem.
  7. Pievieno sarīvētu sieru, visu kārtīgi samaisa, pieber sāli, piparus, vēlreiz samaisa. 
  8. Cūkgaļu sagriež 1 cm biezos gabalos.
  9. Katru gaļas gabalu apsāla no abām pusēm un izdauza ar gaļas āmuriņu, tā, lai tas būtu pietiekami plāns un liels, lai tajā var ietīt pildījumu.
  10. Vienā gaļas gabala malā liek 2 ēdamkarotes sēņu-sīpolu pildījuma. 
  11. Gaļu satin ruletē, nostiprina ar pārtikas diegu vai koka iesmiņiem.
  12. Šādi rīkojas ar visiem gaļas gabaliem.
  13. Uz mērenas uguns uzkarsē pannu ar saulespuķu eļļu.
  14. Gaļas ruletes apcep no visām pusēm, sākot ar savienojuma vietu.
  15. Uz pannas ceptās gaļas ruletes liek veidnē, uzlej 1,5 glāzes ūdens.
  16. Tad uzlej saldo krējumu, uzber maltus melnos piparus, sāli, veidni liek sakarsētā krāsnī.
  17. Cep 30 minūtes.
  18. Pasniedz karstas, ar piedevām pēc Jūsu ieskatiem. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes