Gaļas rulete mīklā

Gaļas rulete mīklā Foto: Gaļas rulete mīklā

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 1 liels, sagriezts sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 700 g cūkas maltās gaļas
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 1 ola
  • 450 g kārtainās mīklas
  • 3 cieti vārītas olas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sakarsētā pannā, sviestā, uz mazas uguns cep sīpolu, sakapātu ķiploku un pētersīļus.
  3. Ceptos sīpolus ar zaļumiem pievieno maltajai gaļai, pievieno sinepes, lielāko daļu sakultas olas(mazliet atstāj pārziešanai), sāli, piparus.
  4. Cieti vārītās olas pārgriež uz pusēm.
  5. Mīklu izrullē taisnstūrī, vidū liek pusi maltās gaļas, virsū izkārto vārīto olu pusītes.
  6. Olu pusītēm virsū liek atlikušo malto gaļu.
  7. Mīklas taisnstūra garajās malās, iegriež, ik pēc 2 cm slīpus iegriezumus.
  8. Pārtin pāri maltajai gaļai augšējo un apakšējo mīklas malu, mīklas strēmeles paceļ un krusteniski savieno, piespiežot pildījumam.
  9. Ar atlikušo mīklu var rotāt ruleti.
  10. Ruleti noziež ar atlikušo sakulto olu, cep 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes