Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 1 liels, sagriezts sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 700 g cūkas maltās gaļas
- 2 tējkarotes sinepju
- 1 ola
- 450 g kārtainās mīklas
- 3 cieti vārītas olas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Sakarsētā pannā, sviestā, uz mazas uguns cep sīpolu, sakapātu ķiploku un pētersīļus.
- Ceptos sīpolus ar zaļumiem pievieno maltajai gaļai, pievieno sinepes, lielāko daļu sakultas olas(mazliet atstāj pārziešanai), sāli, piparus.
- Cieti vārītās olas pārgriež uz pusēm.
- Mīklu izrullē taisnstūrī, vidū liek pusi maltās gaļas, virsū izkārto vārīto olu pusītes.
- Olu pusītēm virsū liek atlikušo malto gaļu.
- Mīklas taisnstūra garajās malās, iegriež, ik pēc 2 cm slīpus iegriezumus.
- Pārtin pāri maltajai gaļai augšējo un apakšējo mīklas malu, mīklas strēmeles paceļ un krusteniski savieno, piespiežot pildījumam.
- Ar atlikušo mīklu var rotāt ruleti.
- Ruleti noziež ar atlikušo sakulto olu, cep 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!