Gaļas rausīši kārtainajā mīklā

Gaļas rausīši kārtainajā mīklā Foto: Gaļas rausīši kārtainajā mīklā

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās mīklas
  • 500 g vistas maltās gaļas
  • 2 olas
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, zaļumi, pipari

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sakapātu ķiploku, sāli, zaļumus, piparus, sakapātus sīpolus, olas - visu kārtīgi samaisa.
  2. Lai maltās gaļas masa būtu sulīgāka var pievienot pāris ēdamkarotes majonēzes vai buljona.
  3. No maltās gaļas masas veido nelielas bumbiņas.
  4. Mīklu plāni izrullē, sagriež 0,5 cm platās sloksnītēs.
  5. Katru gaļas bumbiņu aptin ar mīklas sloksnītēm, veidojot kamoliņu. 
  6. Gaļas rausīšus noziež ar sakultu olas dzeltenumu, cep sakarsētā krāsnī 30 minūtes.
  7. Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes