Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote svaiga rauga vai 2 tējkarotes sausā rauga
- 1/4 tējkarotes sodas
- 1 glāze silta ūdens
Pildījumam:
- 500 g cūkgaļas
- 1 olas baltums
- 1 tējkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes rīsu vīna vai sausa heresa
- 1 ēdamkarote cukura
- daži loki vai kinzas salātu
- 2 cm liels ingvera saknes gabaliņš
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - raugu izšķīdina ūdenī un samaisa ar izsijātiem miltiem, noliek siltā vietā uz 1 stundu.
- Gatavo pildījumu - cūkgaļu samaļ virtuves kombainā.
- Pievieno sīki sakapātus lokus vai kinzas salātus, sīki sakapātu vai sarīvētu ingvera sakni.
- Kukurūzas vai kartupeļu cieti samaisa ar 1 ēdamkaroti auksta ūdens.
- Olas baltumu viegli sakuļ.
- Cietes maisījumu un sakulto olas baltumu pievieno maltajai gaļai, pieber cukuru, sāli, vīnu vai heresu, kārtīgi samaisa.
- Mīkla būs uzrūgusi.
- Sodu izšķīdina 2 tējkarotēs silta ūdens, pielej mīklai, viegli to samīca, ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
- Mīklu atstāj vēl uz 15 minūtēm.
- Gatavu mīklu sadala 10 gabaliņos, izveido bumbiņas, katru izrullē plācenītī.
- Katra plācenīša vidū liek pildījumu, plācenīti aiztaisa tā, lai vidū paliek neliela atvere, kurā ieliet mērci, kad pīrādziņi būs gatavi.
- Tvaicējamā katla apakšu izklāj ar Ķīnas kāposta lapām, pīrādziņus izkārto tā, lai starp tiem būtu atstarpe, katlam uzliek vāku, tvaicē 15 minūtes.
- Ja vēlas, gatavo mērci - sojas mērci samaisa ar rīsu etiķi, čili pipariem, dažiem sezama sēklu eļļas pilieniem.
- Mērci pasniedz kopā ar karstiem pīrādziņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!