Gaļas maize

Gaļas maize Foto: Gaļas maize

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas (cūkas, jauktā)
  • 300 g baklažānu
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 1 glāze brūno rīsu
  • 1 ēdamkarotes piena pulvera vai kartupeļu cietes
  • sāls, pipari
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra.
  2. Baklažānus nomizo, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas.
  3. Sīpolu sīki sakapā.
  4. Gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā, vēlreiz samaļ malto gaļu, kopā ar sīpolu, baklažāniem, malto papriku, piena pulveri vai kartupeļu cieti, olām, sāli un pipariem.
  5. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Pievieno vārītus rīsus un vēlreiz visu samaisa.
  7. No maltās gaļas masas izveido mazu kotletīti, cep uz sakarsētas pannas un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
  8. Veidni ieeļļo, cieši piepilda ar maltās gaļas masu, uzkaisa sezama sēkliņas.
  9. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  10. Cep 1 stundu 20 minūtes - 1 stundu 30 minūtes.
  11. Ja cepšanas laikā parādās daudz šķidruma, to nolej.
  12. Gaļas maizi atdzesē veidnē, tad liek ledusskapī uz 2 stundām.
  13. Izņem no ledusskapja, pārkaisa ar maltu papriku, sagriež šķēlēs, un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes