Gaļas-kartupeļu kotletes

Gaļas-kartupeļu kotletes Foto: Gaļas-kartupeļu kotletes

Sastāvdaļas

  • 1-1,5 kg jauktās maltās gaļas
  • 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 3-4 sīpoli
  • 1 burgermaizīte (kviešu)
  • 1 ola
  • piens
  • sāls 
  • pipari
  • sinepes
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Nomizotus, nevārītus kartupeļus un sīpolus sasmalcina blenderī.
  2. Burgermaizīti salauž gabaliņos un mērcē pienā (pienam jāpārklāj maizi).
  3. Kad maize ir uzsūkusi pienu, pievieno to maltajai gaļai, pielej arī atlikušo pienu.
  4. Pievieno olu, sāli, piparus pēc garšas, sinepes, visu kārtīgi samaisa, pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas, vēlreiz samaisa.
  5. Maltās gaļas masu atstāj nostāvēties uz 10 minūtēm.
  6. Nelielu daudzumu augu eļļas uzkarsē pannā.
  7. Ar mitrām rokām veido kotletes, liek pannā, cep.
  8. Kad vienā pusē parādās garoziņa, kotletes apgriež otrādi un uzliek pannai vāku, turpina cept.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes