Sastāvdaļas
- 1-1,5 kg jauktās maltās gaļas
- 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
- 3-4 sīpoli
- 1 burgermaizīte (kviešu)
- 1 ola
- piens
- sāls
- pipari
- sinepes
- augu eļļa
Pagatavošana
- Nomizotus, nevārītus kartupeļus un sīpolus sasmalcina blenderī.
- Burgermaizīti salauž gabaliņos un mērcē pienā (pienam jāpārklāj maizi).
- Kad maize ir uzsūkusi pienu, pievieno to maltajai gaļai, pielej arī atlikušo pienu.
- Pievieno olu, sāli, piparus pēc garšas, sinepes, visu kārtīgi samaisa, pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas, vēlreiz samaisa.
- Maltās gaļas masu atstāj nostāvēties uz 10 minūtēm.
- Nelielu daudzumu augu eļļas uzkarsē pannā.
- Ar mitrām rokām veido kotletes, liek pannā, cep.
- Kad vienā pusē parādās garoziņa, kotletes apgriež otrādi un uzliek pannai vāku, turpina cept.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!