Gaļas bumbiņas sarkanā mērcē

Gaļas bumbiņas sarkanā mērcē Foto: Gaļas bumbiņas sarkanā mērcē

Sastāvdaļas

  • 450 g liesas maltās cūkgaļas
  • 1 mazs ābols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 25 g rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 250 g spageti

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņu
  • 3 ceptas sarkanās paprikas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samīca kopā ar nomizotu, sarīvētu ābolu, sasmalcinātu ķiploku, rīvmaizi, sāli, pipariem, izveido bumbiņas un uz 10 minūtēm noliek aukstumā.
  2. pagatavo mērci - sakarsētā eļļā 2 - 3 minūtes apcep sasmalcinātu sīpolu, pieliek tomātus, pielej 1/2 glāzes ūdens, iemaisa sasmalcinātu papriku, sāli un piparus.
  3. Sautē 15 minūtes, tad mērci sablenderē.
  4. Gaļas bumbiņas apgrozot apcep sakarsētā eļļa.
  5. Tad tās liek mērcē un sautē 5 minūtes, līdz gaļas bumbiņas ir gatavas.
  6. Izvāra spageti, liek šķīvjos, virsu liekot gaļas bumbiņas ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes