Sastāvdaļas
- 700 g liellopu vai cūkgaļas
- 300 g ābolu
- 300 g bumbieru
- 80 ml augu eļļas
- 1 ēdamkarote medus
- 50 g sojas mērces
- šķipsniņa sāls, garšvielas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež porciju gabalos.
- Gaļu mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu, liek bļodā, pārlej ar marinādi.
- Marināde - sojas mērce, sāls, pipari, safrāns, baziliks, ķimenes - citas garšvielas pēc izvēles.
- Gaļu liek marinēties ledusskapī, vismaz uz stundu.
- Gatavo karameļu mērci - karstā pannā lej augu eļļu un medu.
- Ābolus un bumbierus sagriež lielos gabalos.
- Kad sakarsētā eļļa un medus met burbuļus, liek ābolus un bumbierus, cep no abām pusēm.
- Ceptos augļus izņem no pannas.
- Marinēto gaļu cep tajā pašā pannā, kur cepās augļi - 6-7 minūtes no katras puses.
- Tad karamelizētos augļus liek virsū gaļai, uzliek pannai vāku, pakarsē 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!