Sastāvdaļas
- 300 g liellopu gaļas
- rīsi
- 2 paprikas
- 1 gabaliņš ingvera
- 2 sarkanie sīpoli
- 3 daiviņas ķiploka
- 20 ml saulespuķu eļļas
- 125 ml piena
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- malti melnie pipari pēc garšas
- karijs pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļas mīkstumu sagriež plānos stienīšos.
- Iemarinē sojas mērcē un 10 ml eļļas 20 minūtes.
- Kamēr gaļa marinējas, sagriež sīpolu uz pusēm pārgrieztos gredzenos, papriku gabaliņos, ingveru sarīvē uz rupjas rīves, ķiploku sasmalcina.
- Sakarsē dziļu pannu, ielej atlikušo eļļu, apcep gaļu, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
- Pielej pienu un sautē, kamēr piens iztvaikojis.
- Pievieno papriku, ingveru, sīpolu, ķiploku un sautē uz mazas uguns 5 minūtes.
- Pieliek sāli, garšvielas. 30 minūtes, un ēdiens gatavs!
- Pasniedz ar rīsiem vai rīsu nūdelēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!