Sastāvdaļas
- 80 g sviesta
- 5 olas
- 80 g miltu
- 3/8 l piena
- rīvēts muskatrieksts
- sāls un pipari
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 200 g rīvēta Ementāles siera
- taukvielas veidnes ieziešanai
Pagatavošana
- Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausējiet sviestu. Noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 180 °C.
- Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus sakuliet stingrās putās un nolieciet. Ar putojamo slotiņu katlā samaisiet miltus ar pienu, sāli, pipariem un muskatriekstu, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Pievienojiet izkausēto sviestu un uz pavisam mazas uguns, patstāvīgi maisot, masu sildiet, līdz izveidojas bieza mērce.
- Katlu noņemiet no pavarda. Iemaisiet olu dzeltenumus, pēc tam pievienojiet cepamo pulveri un sieru. Iecilājiet olu baltumus, pielieciet sali un piparus.
- Ar taukvielām ieziediet augstas, karstumizturīgas suflē veidnes pamatni. Iepildiet veidnē siera masu un nolīdziniet. Suflē cepiet cepeškrāsnī (160 °C temperatūra_ krāsns apakšējā pozīcija apmēram 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!