Gaisīgs ābolu pīrāgs multikatlā

Gaisīgs ābolu pīrāgs multikatlā Foto: Gaisīgs ābolu pīrāgs multikatlā

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 500 g ābolu
  • sviests multikatla tvertnes ieziešanai
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru un sāli, gaisīgās putās.
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli - samīca mīklu, kas pēc konsistences atgādina biezu skābo krējumu. 
  3. Vienu ābolu sagriež plānās šķēlītēs, pārējos - nelielos gabaliņos.
  4. Mīklai pievieno gabaliņos sagrieztos ābolus.
  5. Multikatla tvertni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar nelielu daudzumu cukura.
  6. Tvertnē izkārto ābolu pusītes, lai tās karamelizētos.
  7. Mīklu uzmanīgi liek tvertnē, izlīdzina.
  8. Gatavo cepšanas režīmā, 60 minūtes.
  9. Gatavam pīrāgam ļauj pastāvēt atvērtā multikatla tvertnē, 5 minūtes.
  10. Tad liek restīti un tvertni apgriež otrādi, izņemot pīrāgu.
  11. Pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlas, virsū var izkārtot svaigus ābolus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes