Sastāvdaļas
- “Herkuless” žagariņu miltu maisījums
- 50 g sviesta
- 140 ml ūdens
- “Herkuless” kviešu milti galda virsmas pārkaisīšanai
- 0,5 – 1 litrs augu eļļas
Pagatavošana
- Ieber bļodā maisījumu no iepakojuma nr.1, kā arī sauso raugu no atsevišķā iepakojuma.
- Izkausē 50 g sviesta un noliek malā atdzist.
- Izkausēto sviestu samaisa ar 140 ml silta ūdens un iejauc sausajās sastāvdaļās, iegūstot mīkstu mīklu.
- Mīklu bļodā pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek uzbriest 15 līdz 20 minūtes. Tas ir svarīgi, lai žagariņi būtu mīkstāki.
- Pārkaisa galda virsmu ar miltiem, izņem mīklu un izrullē aptuveni 3 – 4 mm biezumā.
- Mīklas loksni sagriež 2 – 2,5 cm platās un 10 – 12 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vidū iegriež garenisku līniju, vienu strēmeles galu izvelk cauri, it kā sasietu cilpu.
- Katlā uzkarsē 0,5 – 1 litru eļļas (atkarībā no katla lieluma). Cep mīklas strēmelītes no abām pusēm, līdz tās zeltainas.
- Izņem apceptos žagariņus uz papīra dvieļa nosusināties. Nobeigumā pārkaisa ar pūdercukuru no iepakojuma nr.2 un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!