Sastāvdaļas
- 200 g kefīra
- 1 tējkarote cukura
- sāls
- 1 tējkarote augu eļļas
- 1 tējkarote sodas
- 100 g miltu
Pagatavošana
- Kefīru samaisa ar sāli un cukuru, pievieno sodu, miltus - ātri samīca mīklu, lai nav kunkuļu.
- Maisīšanai var izmantot mikseri, putojamo slotiņu vai dakšiņu - kā ērtāk.
- Mīklai pielej 1 tējkaroti augu eļļas - samaisa, mīklas konsistencei jāatgādina biezu skābo krējumu.
- Plāceņu cepšanai izmanto pannu ar biezu apakšu.
- Uzkarsē pannu, mīklai pielej vēl 1 tējkaroti augu eļļas, ātri samaisa.
- Cep nelielus plāceņus ietaukotā pannā, izlīdzināt nevajag.
- Cep uz nelielas uguns, pannai uzliekot vāku, pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!