Sastāvdaļas
- 4 olu baltumi
- 225 g cukura
- 50 g mandeļu
Pildījumam:
- 280 ml 35% saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes „Baileys” liķeris
- 70 g zemeņu šķēlītes
- 70 g aveņu
- 70 sarkano jāņogu
- 25 g pūdercukura
- nedaudz grauzdētu mandeļu pārslu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai.
- Ietauko taisnstūrainu veidni, kuras izmērs ir 35x25 cm, pēc tam ieklāj tajā cepamo papīru.
- Stingrās putās saputo olu baltumus. Visu laiku kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, kamēr masa kļūst stingra un spīdīga.
- Masu ielej veidnē un apkaisa ar mandelēm.
- Cep 10-15 minūtes cepeškrāsns augšējā nodalījumā, kamēr bezē apbrūnē.
- Samazina temperatūru līdz 170°C un turpina cept vēl 10-15 minūtes kamēr sacietē.
- Izņem laukā un turpat uz cepamo papīra apgrieziet otrādi un atstāj, lai atdziest.
- Saputo putukrējumu, pievieno liķieri un ar masu apsmērē bezē. Mazliet ogu nolieciet malā dekorēšanai, bet ar pārējām apkaisām krēmveidīgo pildījumu.
- Piepalīdzot ar papīru, gareniski satin bezē ruletē.
- Atstāj to 45 minūtes, lai sacietē. No ņem no papīra un apkaisa ruleti ar pūdercukuru un grauzdētām mandeļu pārslām, dekorē ar ogām.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!