Sastāvdaļas
- 4 kg rudzu miltu
- 400 g iesala
- 400 g griķu miltu
- 3,3 litri ūdens
Pagatavošana
- 4 kg rudzu miltu, 400 g iesala un 400 g griķu miltu iejauc 3,3 litros ūdens, labi samaisa un applaucē ar tikpat daudz verdoša ūdens.
- Pēc pusstundas pielej atkal tikpat daudz verdoša ūdens, un tā turpina trīs četras reizes, lai kopā pavisam būtu traukā ieliets 1 spainis karsta ūdens.
- Šķidrumu labi samaisa, ļauj mazliet atdzist un tad pielej 2,5 l kvasa biezumu. Trauku cieši noslēdz un noliek siltā vietā.
- Nākošajā dienā kvasu atšķaida ar 4 spaiņiem atdzesēta novārīta ūdens, samaisa un, novieto vēsā telpā, lai nostāvas.
No šīs porcijas jāiegūst 5 spaiņi kvasa. Kad viss kvass izlietots, mucas dibenā nostājušos biezumus (apmēram 3,3 l) var atstāt jauna kvasa ieraudzēšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!