Gaileņu krēmzupa

Gaileņu krēmzupa Foto: Gaileņu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 370 g gaileņu
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 150 ml krēmsiera
  • 100 ml sausā baltvīna
  • 45 g sviesta
  • 4 sīpoliņi
  • 1 sīpols
  • 1-2 ķiploka daiviņas pēc garšas
  • sāls, malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gailenes sakapā, dažas atstāj veselas - rotāšanai.
  2. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā, pavasara sīpoliņus sagriež gredzenos.
  3. Katlā sakarsē sviestu, ieber sīpolus, ķiplokus, pavasara sīpoliņus un apsautē.
  4. Pieber gailenes, pielej vīnu un sautē 5 - 7 minūtes.
  5. Kad šķidrums izvārījies, veselās gailenes izņem laukā.
  6. Pielej buljonu un uzvāra. Pievieno krēmsieru, maisot izkausē.
  7. Pieber sāli, piparus un sablendē.
  8. Pasniedzot rotā ar veselām gailenēm un sīpolu gredzeniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes