Gabaliņos grillēta pīle

Gabaliņos grillēta pīle Foto: Gabaliņos grillēta pīle

Sastāvdaļas

  • 1 pīle
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote auksti spiestas eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 apelsīni
  • 2 ēdamkarotes "Grand-Marnier" (apelsīnu liķieris)
  • kressalāti

Pagatavošana

  1. Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, nogriež spārnus un pārējo sadala porciju gabalos.
  2. Gaļu no visām pusēm ierīvē ar sāls un piparu maisījumu un saliek uz iepriekš sakarsēta grilla režģiem.
  3. Apakšā paliek pannu.
  4. Pīles gabaliņus apziež ar izkausētu sviestu un grillē 20 minūtes.
  5. Gabaliņus apgriež, pārziež ar pannā sapilējušajiem taukiem un karsē vēl 20 minūtes. Ja gaļa kļūst pārāk brūna, to pārklāj ar foliju.
  6. Pēc 10 minūtēm nomizo apelsīnus un sagriež sešās biezās šķēlēs.
  7. Augļus aprasina ar alkoholu un taukiem. Liek uz režģa un karsē kopā ar gaļu.
  8. Uz katras apelsīnu šķēles uzliek gaļas gabalu, apkārt sakārto kressalātus un pasniedz ar svaigu baltmaizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes