Sastāvdaļas
- 1 pīle
- sāls
- malti melnie pipari
- 1 ēdamkarote auksti spiestas eļļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 apelsīni
- 2 ēdamkarotes "Grand-Marnier" (apelsīnu liķieris)
- kressalāti
Pagatavošana
- Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, nogriež spārnus un pārējo sadala porciju gabalos.
- Gaļu no visām pusēm ierīvē ar sāls un piparu maisījumu un saliek uz iepriekš sakarsēta grilla režģiem.
- Apakšā paliek pannu.
- Pīles gabaliņus apziež ar izkausētu sviestu un grillē 20 minūtes.
- Gabaliņus apgriež, pārziež ar pannā sapilējušajiem taukiem un karsē vēl 20 minūtes. Ja gaļa kļūst pārāk brūna, to pārklāj ar foliju.
- Pēc 10 minūtēm nomizo apelsīnus un sagriež sešās biezās šķēlēs.
- Augļus aprasina ar alkoholu un taukiem. Liek uz režģa un karsē kopā ar gaļu.
- Uz katras apelsīnu šķēles uzliek gaļas gabalu, apkārt sakārto kressalātus un pasniedz ar svaigu baltmaizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!