Frikadeļu zupa itāļu gaumē

Frikadeļu zupa itāļu gaumē Foto: Frikadeļu zupa itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 1 sakapāts sarkanais sīpols
  • 2 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas
  • 1/3 glāzes rīvmaizes
  • 1/3 glāzes svaiga bazilika lapiņu
  • 1/3 glāzes rīvēta Parmas siera + 4 ēdamkarotes
  • 1 mazliet sakulta ola
  • 700 ml tomātu mērces ar baziliku
  • 4 glāzes vistas gaļas buljona
  • 1/2 glāzes Rizoni makaronu
  • 2 cukini, sagriezti gabaliņos
  • 150 g zaļo pupiņu

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samaisa ar sīpolu, ķiplokiem, rīvmaizi, baziliku, Parmas sieru, olu, pieber sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  2. No maltās gaļas masas veido frikadeles.
  3. Dziļā katlā lej tomātu mērci, buljonu, 2 glāzes ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
  4. Nosmeļ putas, pievieno frikadeles, vāra uz lēnas uguns 10 minūtes.
  5. Pievieno makaronus, turpina vārīt 5 minūtes.
  6. Pievieno cukini, pupiņas, vāra, kamēr makaroni un dārzeņi ir gatavi.
  7. Gatavu zupu lej bļodiņās, uzkaisa rīvētu Parmas sieru, pasniedz ar grauzdētu itāļu maizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes