Franču sīpolu zupa

Franču sīpolu zupa Foto: Franču sīpolu zupa

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 1,5 l liellopu buljona
  • 1 glāze vīna (sausā baltā vai sarkanā)
  • 340 g Šveices siera
  • 100 g Parmas siera
  • 12 bagetes gabaliņi
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 - 2 lauru lapas
  • 2 - 3 ēdamkarotes konjaka
  • 1 - 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež plānos pus gredzenos.
  2. Katlā ar biezu dibenu vai dziļā pannā liek augu eļļu un sviestu. Pievieno sīpolus, samaisa.
  3. Uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns 20 minūtes, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  4. Pievieno sāli, cukuru un maisot sautē uz vidējas uguns, jau bez vāka, līdz tumši dzeltenai nokrāsai.
  5. Samazina uguni un pievieno miltus. Samaisa un sautē vēl 2 - 3 minūtes. Jāskatās, lai milti nepiedegtu.
  6. Ja šķiet, ka masa ir pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz sviesta.
  7. Pielej 1 glāzi buljona un samaisa.
  8. Pievieno atlikušo buljonu, lauru lapas, vīnu un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
  9. Pielej konjaku un pievieno pēc garšas sāli un piparus.
  10. Bageti sagriež 2 cm biezos gabaliņos,
  11. apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī vai uz pannas līdz zeltainai nokrāsai.
  12. Sarīvē sierus un samaisa.
  13. Zupu lej karstumizturīgos trauciņos, uzber nedaudz siera.
  14. Pa virsu liek 2 - 3 šķēlītes maizes.
  15. Bagātīgi uzber sieru, tā, lai būtu nosegta visa virsma, īpaši maize, lai tā cepoties neapdegtu.
  16. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 175°C temperatūrā uz 30 minūtēm, līdz izveidojas gaiši brūna siera garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes