Sastāvdaļas
- 1 kg sīpolu
- 1,5 l liellopu buljona
- 1 glāze vīna (sausā baltā vai sarkanā)
- 340 g Šveices siera
- 100 g Parmas siera
- 12 bagetes gabaliņi
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 - 2 lauru lapas
- 2 - 3 ēdamkarotes konjaka
- 1 - 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež plānos pus gredzenos.
- Katlā ar biezu dibenu vai dziļā pannā liek augu eļļu un sviestu. Pievieno sīpolus, samaisa.
- Uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns 20 minūtes, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sāli, cukuru un maisot sautē uz vidējas uguns, jau bez vāka, līdz tumši dzeltenai nokrāsai.
- Samazina uguni un pievieno miltus. Samaisa un sautē vēl 2 - 3 minūtes. Jāskatās, lai milti nepiedegtu.
- Ja šķiet, ka masa ir pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz sviesta.
- Pielej 1 glāzi buljona un samaisa.
- Pievieno atlikušo buljonu, lauru lapas, vīnu un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
- Pielej konjaku un pievieno pēc garšas sāli un piparus.
- Bageti sagriež 2 cm biezos gabaliņos,
- apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī vai uz pannas līdz zeltainai nokrāsai.
- Sarīvē sierus un samaisa.
- Zupu lej karstumizturīgos trauciņos, uzber nedaudz siera.
- Pa virsu liek 2 - 3 šķēlītes maizes.
- Bagātīgi uzber sieru, tā, lai būtu nosegta visa virsma, īpaši maize, lai tā cepoties neapdegtu.
- Liek uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 175°C temperatūrā uz 30 minūtēm, līdz izveidojas gaiši brūna siera garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!