Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 150 g sviesta
- 300 ml ūdens
- šķipsniņa sāls
- 100 g cieta siera
- 3 olas
Pildījumam:
- 300 g šķiņķa
- 200 g konservētu vai svaigu ananāsu
- 200 g cieta siera
- neliels pētersīļu saišķītis
Mērcei:
- 100 g sviesta
- 100 g miltu
- 600 ml piena
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - katlā izkausē sviestu, pielej ūdeni, uzvāra, pieber sāli. Pastāvīgi maisot, pakāpeniski pievieno miltus.
- Katlu noņem no uguns, kārtīgi samaisa mīklu, lai nebūtu kunkuļu.
- Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas, mīklu kārtīgi samaisa.
- Iemaisa rupji rīvētu sieru.
- Jāsanāk ne pārāk biezai mīklai.
- Gatavo pildījumu - šķiņķi un ananāsus sagriež ne pārāk lielos gabaliņos.
- Sieru rupji sarīvē, pētersīļus sakapā - visu samaisa.
- Gatavo mērci - pienu uzvāra, noņem no uguns.
- Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, pastāvīgi maisot, izkarsē.
- Pannu noņem no uguns, pakāpeniski pielej pienu, pastāvīgi maisot, lai izveidojas viendabīga masa.
- Sāli pievieno pēc garšas, ņemot vērā, ka šķiņķis un siers jau ir sāļi.
- Mērci samaisa ar pildījumu.
- Mīklu liek veidnē, izveidojot 2-3 cm augstas mīklas maliņas.
- Lej pildījumu - mērces masu, cep 180°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad, uzmanīgi izņem no veidnes, pārliek traukā.
- Vispār, pēc tradīcijas, šo pīrāgu pasniedz aukstu, bet, garšīgs tas ir arī silts.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!