Franču mērce

Franču mērce Foto: Franču mērce

Sastāvdaļas

Majonēzei:
  • 1 cieti vārītas olas dzeltenums
  • 10 g sinepju
  • 10 ml etiķa
  • 1 citrona sula
  • 250 ml augu eļļas
  • sāls, pipari
Mērcei:
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote sakapāta estragona
  • 10 g kaperu
  • 20 g kornišonu
  • 1 cieti vārītas olas baltums

Pagatavošana

  1. Pagatavo majonēzi no dotajām sastāvdaļām.
  2. Kaperus sakapā, kornišonus ļoti sīki sagriež.
  3. Olas baltumu sagriež plānos salmiņos.
  4. Samaisa majonēzi, zaļumus, kaperus, kornišonus, olu baltumu.
  5. Mērci pasniedz aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes