Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas filejas
- 30 g sāls
- 1,5 g salpetra
- 2,5 g cukura
Pagatavošana
- No cūkas muguras gabala atdala gaļas mīkstumu (karbonādi), atstājot pie mīkstuma 0,5 cm biezu speķa kārtiņu, ieberž ar sāls, salpetra un cukura maisījumu. Ja vēlas, sāls maisījumam pievieno smalkos piparus.
- Tad gaļas mīkstumu cieši ietin plēvē, kura no plēsta no nieru taukiem, un ar aukliņu nosien.
- Garenā traukā ieber sāli, uz tā uzliek sagatavoto desu, uzber sāli un ļauj 24 stundas iesālīties.
- Pēc tam fileju desu mērcē aukstā ūdenī 3 - 4 stundas, apžāvē, lai virsma būtu sausa, un dūmo aukstos dūmos 24 - 48 stundas.
- Filejas desu uzglabā vēsā, labi vēdināmā telpā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!