Fileja desa

Vienkārša fileja desa Foto: Fileja desa

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas filejas
  • 30 g sāls
  • 1,5 g salpetra
  • 2,5 g cukura

Pagatavošana

  1. No cūkas muguras gabala atdala gaļas mīkstumu (karbonādi), atstājot pie mīkstuma 0,5 cm biezu speķa kārtiņu, ieberž ar sāls, salpetra un cukura maisījumu. Ja vēlas, sāls maisījumam pievieno smalkos piparus.
  2. Tad gaļas mīkstumu cieši ietin plēvē, kura no plēsta no nieru taukiem, un ar aukliņu nosien.
  3. Garenā traukā ieber sāli, uz tā uzliek sagatavoto desu, uzber sāli un ļauj 24 stundas iesālīties.
  4. Pēc tam fileju desu mērcē aukstā ūdenī 3 - 4 stundas, apžāvē, lai virsma būtu sausa, un dūmo aukstos dūmos 24 - 48 stundas.
  5. Filejas desu uzglabā vēsā, labi vēdināmā telpā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes