Sastāvdaļas
- 120 g fetučini makaronu
- 300 g svaigu, attīrītu garneļu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 un 1/4 tases vistas buljona
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Izvāra makaronus.
- Garneles pārkaisa ar sāli un pipariem, samaisa, pievieno 1 ēdamkaroti miltu, apviļā garneles, pievieno vēl 1 ēdamkaroti miltu un atkal apviļā.
- Izkausē sviestu pannā, pievieno olīveļļu, uz vidējas uguns apcep garneles, kamēr tās kļūst zeltainas, aptuveni 2-3 minūtes.
- Apceptās garneles izņem no pannas, liek traukā.
- Pannā, kur cepās garneles, lej vistas buljonu, karsē to 5 minūtes, iemaisot buljonā uz pannas palikušos garneļu cepšanas pārpalikumus.
- Pievieno saldo krējumu, pastāvīgi maisot, vāra mērci, uz vidējas uguns, kamēr tā sāk sabiezēt(aptuveni 5 minūtes).
- Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno garšvielas.
- Mērcei pievieno makaronus, garneles un samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!