Fetučini makaroni ar garnelēm

Fetučini makaroni ar garnelēm Foto: Fetučini makaroni ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 120 g fetučini makaronu
  • 300 g svaigu, attīrītu garneļu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 un 1/4 tases vistas buljona
  • 1/2 glāzes saldā krējuma
  • garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Izvāra makaronus.
  2. Garneles pārkaisa ar sāli un pipariem, samaisa, pievieno 1 ēdamkaroti miltu, apviļā garneles, pievieno vēl 1 ēdamkaroti miltu un atkal apviļā.
  3. Izkausē sviestu pannā, pievieno olīveļļu, uz vidējas uguns apcep garneles, kamēr tās kļūst zeltainas, aptuveni 2-3 minūtes.
  4. Apceptās garneles izņem no pannas, liek traukā.
  5. Pannā, kur cepās garneles, lej vistas buljonu, karsē to 5 minūtes, iemaisot buljonā uz pannas palikušos garneļu cepšanas pārpalikumus.
  6. Pievieno saldo krējumu, pastāvīgi maisot, vāra mērci, uz vidējas uguns, kamēr tā sāk sabiezēt(aptuveni 5 minūtes).
  7. Mērci pagaršo, ja nepieciešams, pievieno garšvielas.
  8. Mērcei pievieno makaronus, garneles un samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes