Fetučini ar frikadelēm tomātu mērcē

Fetučini ar frikadelēm tomātu mērcē Foto: Fetučini ar frikadelēm tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu maltās gaļas
  • 3 sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1/2 glāze rīvmaizes
  • 1/2 glāze rīvēta Parmas siera
  • 1,5 ēdamkarotes kaltētu garšaugu
  • sāls, pipari - pēc garšas
  • 200 - 300 g tomātu savā sulā
  • 750 g Fetučini makaronu

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, pievieno malto gaļu, 1 ēdamkaroti kaltētu garšaugu, Parmas sieru, rīvmaizi, piparus, sāli un visu kārtīgi samīca.
  2. No gaļas masas izveido bumbiņas, liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm brūnas.
  3. Pannā pievieno vēl 1/2 ēdamkarotes kaltētu garšaugu un tomātus savās sulā.
  4. Gatavo uz vidējas uguns, līdz sāk vārīties. Tad uguni samazina un sautē uz mazas uguns apmēram 1 stundu.
  5. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
  6. Izvāra Fetučini makaronus.
  7. Makaronus pasniedz ar mērci un frikadelēm.
  8. Pārkaisa sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un rīvētu Parmas sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes