Sastāvdaļas
- 2 šķēles Fazer Dabīgā ierauga rudzu maize
- 60 g biezpiena
- 60 g krēmīga kazas siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 50 g kūpināta laša fileja
- 1 sauja svaigu diļļu
- 1 sauja kaperu
- 1 neliels sarkans kāposta gabals
- 1 šalotes sīpols
Marinādei:
- 1 glāze ūdens
- 1.5 karote brūnā cukura
- 4 karotes ābolu vai baltā vīna etiķia
Pagatavošana
- Pagatavo marinādi – izšķīdina ūdenī cukuru un pievieno etiķi. Ar to pārlej smalki sagrieztus kāpostus un sīpolu. Ļauj vismaz pusstundu ievilkties.
- Sajauc biezpienu ar kazas sieru, izspiež ķiploku daiviņu un labi samaisa.
- Klāj uz rudzu maizes šķēles un liek virsū kūpināta laša fileju.
- Dekorē ar marinēto kāpostu un sīpola gabaliņiem, kaperiem, dillēm.
- Lielas maizes šķēles der pārgriezt uz pusēm. Var pasniegt tūlīt, bet tās labi saglabās formu arī istabas temperatūrā uz galda visa vakara garumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!