Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 0,75-1 glāze kefīra (atkarībā no miltiem)
- 1/2 tējkarotes sodas
- naža gals sāls
Pildījumam:
- 500 g maltās vistu gaļas
- 1 sīpols
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 paciņa sāļo salmiņu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Samaisa kefīru, sodu, sāli, miltus - samīca mīkstu mīklu, kas nelīp pie rokām.
- Mīklu izrullē 1 mm biezumā, sagriež 3 cm platās sloksnēs.
- Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, sāli, pipariem pēc garšas.
- Maltās gaļas masu kārtīgi samaisa, pamētā, mazliet, atsitot pret galdu, lai tā kārtīgi turas kopā, neizjūk.
- Ņem sāļo salmiņu, mazliet maltās gaļas masu, piestiprina pie sāļā salmiņa gala.
- Tad ņem mīklas strēmeli, tin apkārt maltās gaļas masai, sākot no sāļā salmiņa vidus, sanāks "vistas kājiņa".
- Pannā lej augu eļļu, 1-1,5 cm līmenī, uzkarsē to, cep, kamēr "vistu kājiņas" apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!