„Ezīši” krāsnī
Gaļas ēdienu receptes
Kotletes un šniceles
burkāni
jauktā malta gaļa
ķiploka daiviņas
malti melnie pipari
milti
ola
rīsi
sāls
sīpoli
sviests
tomātu pasta
trekns saldais krējums
ūdens
vistas buljons
Foto: „Ezīši” krāsnī
Sastāvdaļas
- 1 kg jauktās maltās gaļas
- 1 glāze rīsu
- 4 sīpoli
- 1 ola
- 1/2 glāzes vārīta, atdzesēta ūdens
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 3-4 ēdamkarotes sviesta
- 3 burkāni
- 2 ķiploka daiviņas
- 5 ēdamkarotes tomātu pastas
- 3 ēdamkarotes miltu
- 5 glāzes vistas buljona
- 1/2 glāzes trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Lielā bļodā samaisa malto gaļu, rīsus, 2 sakapātus sīpolus, olu, ūdeni, sāli un piparus.
- Visu samaisa ar rokām.
- No maltās gaļas masas veido ezīšus - ar mitrām rokām, izmantojot samitrinātu saldējuma karoti, tos liek veidnē.
- Gatavo mērci - pannā izkausē sviestu, cep, kamēr mīksti, 2, gabaliņos sagrieztus sīpolus, pieber sāli, piparus.
- Burkānus sarīvē, pievieno sīpoliem, turpina cept 5 minūtes, uzber mazliet sals.
- Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, tomātu pastu, miltus.
- Maisot cep, 2 minūtes.
- Pielej daļu vistas buljona.
- Visu samaisa, karsē 15 minūtes, uz lēnas uguns, pakāpeniski pielej atlikušo buljonu.
- Tad noņem no uguns, pievieno saldo krējumu, samaisa, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
- Mērci uzlej ezīšiem.
- Veidni ar ezīšiem pārklāj ar foliju, cep 40-50 minūtes.
- Ezīšus pasniedz ar kartupeļu biezeni.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes