Ērkšķogu - apelsīnu ievārījums

Ērkšķogu - apelsīnu ievārījums Foto: Ērkšķogu - apelsīnu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu
  • 420 g cukura
  • 1 apelsīns

Pagatavošana

  1. Apelsīnu notīriet ar birstīti un nomizojiet plānu oranžu miziņu, no mīkstuma izspiediet sulu.
  2. Noraujiet ērkšķogu kātiņus, nomazgājiet tās un kārtīgi noteciniet.
  3. Samaliet ērkšķogas gaļasmašīnā kopā ar apelsīna miziņu.
  4. Pielejiet apelsīna sulu, pieberiet cukuru un lieciet vārīties.
  5. Maisot vāriet uz mazas uguns 40 - 45 minūtes, noņemiet putas.
  6. Karstu ievārījumu pildiet sterilizētās burkās, apgāziet otrādi, apsedziet ar dvieli un lēnām atdzesējiet.
  7. Uzglabājiet tumšā, vēsa vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes