Sastāvdaļas
- 500 g gaļas (pēc izvēles)
- 2 olas
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes piparu maisījuma
- 2 tējkarotes sezama sēkliņu
Pagatavošana
- Gatavo mērci - olas samaisa ar kartupeļu cieti, sinepēm, sāli, pipariem.
- Var pievienot garšvielas pēc savas izvēles.
- Sinepes izmanto kādas labāk garšo.
- Gaļu sagriež gabaliņos, samaisa ar mērci - trauku liek ledusskapī uz nakti.
- Sakarsētā pannā, augu eļļā cep gaļu, no abām pusēm - uzkaisa sezama sēkliņas.
- Tiklīdz parādās brūngana garoziņa, gaļa ir gatava.
- Šādi gatavotu gaļu pasniedz ar dārzeņiem.
- Ieteikums, kā sagatavot dārzeņus - kabači, baklažāni, paprika, burkāni, ķirštomāti.
- Visus dārzeņus, izņemot tomātus, sagriež garos salmiņos.
- Lielā pannā, mazā eļļas daudzumā cep dārzeņus, uz lielas uguns - pastāvīgi maisa.
- Cep, kamēr apbrūnē, pielej 3 ēdamkarotes sojas mērces, turpina cept.
- Pievieno ķirštomātus pašās beigās, kad dārzeņi jau praktiski ir gatavi, tomāti neizjuks, nebūs putra.
- Šķīvī liek gaļu, piedevās - ceptie dārzeņi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!