Ekspress-gaļa

Ekspress-gaļa Foto: Ekspress-gaļa

Sastāvdaļas

  • 500 g gaļas (pēc izvēles)
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes piparu maisījuma
  • 2 tējkarotes sezama sēkliņu

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - olas samaisa ar kartupeļu cieti, sinepēm, sāli, pipariem.
  2. Var pievienot garšvielas pēc savas izvēles.
  3. Sinepes izmanto kādas labāk garšo.
  4. Gaļu sagriež gabaliņos, samaisa ar mērci - trauku liek ledusskapī uz nakti.
  5. Sakarsētā pannā, augu eļļā cep gaļu, no abām pusēm - uzkaisa sezama sēkliņas.
  6. Tiklīdz parādās brūngana garoziņa, gaļa ir gatava.
  7. Šādi gatavotu gaļu pasniedz ar dārzeņiem.
  8. Ieteikums, kā sagatavot dārzeņus - kabači, baklažāni, paprika, burkāni, ķirštomāti.
  9. Visus dārzeņus, izņemot tomātus, sagriež garos salmiņos.
  10. Lielā pannā, mazā eļļas daudzumā cep dārzeņus, uz lielas uguns - pastāvīgi maisa.
  11. Cep, kamēr apbrūnē, pielej 3 ēdamkarotes sojas mērces, turpina cept.
  12. Pievieno ķirštomātus pašās beigās, kad dārzeņi jau praktiski ir gatavi, tomāti neizjuks, nebūs putra.
  13. Šķīvī liek gaļu, piedevās - ceptie dārzeņi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes