Ēģiptes torte - gaisīgs biskvīts, kraukšķīgs pildījums!

Ēģiptes torte - gaisīgs biskvīts, kraukšķīgs pildījums! Foto: Ēģiptes torte

Sastāvdaļas

Mīklai:
Katram biskvītam:

  • 3 olas baltumi
  • 2,5 ēdamkarotes cukura
  • ½ ēdamkarotes miltu
  • 50 g maltu riekstu (valriekstu vai lazdu riekstu)

Būs vajadzīgi kopā trīs biskvīti, tāpēc uzskaitītās sastāvdaļas ņem trīs reizes vairāk un cep katru biskvītu atsevišķi.

Krēmam:

  • 10 olas dzeltenumu
  • 10 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 350 ml piena
  • 170 g sviesta

Kraukšķīgam pildījumam:

  • 350 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 120 g kapātu valriekstu vai lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Krēms: sajauc dzeltenumus, cukuru, miltus, vaniļas cukuru un pienu. Enerģiski maisot, ļauj gandrīz uzvārīties.
  2. Pirms sāk vārīties noņem no uguns, noliek malā un maisa vēl divas minūtes.
  3. Atdzesē. Sviestu sagriež gabaliņos un pievieno krēmam, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  4. Kamēr krēms dziest, ķeras pie biskvītu cepšanas. Sakuļ olas baltumus stingrās putās, pievieno cukuru un turpina kult, kamēr putas kļūst spīdīgas.
  5. Pievieno miltus un riekstus, rūpīgi sajauc viendabīgu mīklu.
  6. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā vai ar eļļu ieziestā formā.
  7. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170°С aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
  8. Katliņā izkausē cukuru, nedaudz to karamelizējot. Uzreiz izlej uz cepamā papīra.
  9. Cukurs ātri sastingst. Pārsedz to ar otru papīra loksni un salauza ar mīklas rulli sīkos gabaliņos, bet ne pulverī, jo tieši cukurs veidos kraukšķīgo slāni.
  10. Kraukšķīgais pildījums. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās. Sajauc putukrējumu ar karamelizēto cukuru un sasmalcinātajiem riekstiem.
  11. Uz katra biskvīta liek 1/3 vārītā krēma.
  12. Virsū vārītajam krēmam liek kraukšķīgo pildījumu. Atkārto vēl divas reizes: biskvīts, vārītais krēms, kraukšķīgais pildījums.
  13. Noslēgumā pārziež torti no visām pusēm ar kraukšķīgo pildījumu. Rotā ar riekstiem.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes