Sastāvdaļas
Mīklai:
Katram biskvītam:
- 3 olas baltumi
- 2,5 ēdamkarotes cukura
- ½ ēdamkarotes miltu
- 50 g maltu riekstu (valriekstu vai lazdu riekstu)
Būs vajadzīgi kopā trīs biskvīti, tāpēc uzskaitītās sastāvdaļas ņem trīs reizes vairāk un cep katru biskvītu atsevišķi.
Krēmam:
- 10 olas dzeltenumu
- 10 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes miltu
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 350 ml piena
- 170 g sviesta
Kraukšķīgam pildījumam:
- 350 ml saldā krējuma
- 200 g cukura
- 120 g kapātu valriekstu vai lazdu riekstu
Pagatavošana
- Krēms: sajauc dzeltenumus, cukuru, miltus, vaniļas cukuru un pienu. Enerģiski maisot, ļauj gandrīz uzvārīties.
- Pirms sāk vārīties noņem no uguns, noliek malā un maisa vēl divas minūtes.
- Atdzesē. Sviestu sagriež gabaliņos un pievieno krēmam, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Kamēr krēms dziest, ķeras pie biskvītu cepšanas. Sakuļ olas baltumus stingrās putās, pievieno cukuru un turpina kult, kamēr putas kļūst spīdīgas.
- Pievieno miltus un riekstus, rūpīgi sajauc viendabīgu mīklu.
- Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā vai ar eļļu ieziestā formā.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170°С aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
- Katliņā izkausē cukuru, nedaudz to karamelizējot. Uzreiz izlej uz cepamā papīra.
- Cukurs ātri sastingst. Pārsedz to ar otru papīra loksni un salauza ar mīklas rulli sīkos gabaliņos, bet ne pulverī, jo tieši cukurs veidos kraukšķīgo slāni.
- Kraukšķīgais pildījums. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās. Sajauc putukrējumu ar karamelizēto cukuru un sasmalcinātajiem riekstiem.
- Uz katra biskvīta liek 1/3 vārītā krēma.
- Virsū vārītajam krēmam liek kraukšķīgo pildījumu. Atkārto vēl divas reizes: biskvīts, vārītais krēms, kraukšķīgais pildījums.
- Noslēgumā pārziež torti no visām pusēm ar kraukšķīgo pildījumu. Rotā ar riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!