Sastāvdaļas
- 200 g ''Selgas'' cepumu
- 100 g mīksts sviests
- 600 g svaigā krēmsiera
- 200 g cukura
- 1 ēdamkarotes vaniļas cukurs
- 1 ēdamkarotes miltu
- 4 olas
- saldais krējums
- 300 g dzērveņu
- 100 g medus
- apelsīna miza
Pagatavošana
- „Selgas” cepumus saberž vai sablendē, samīca ar sviestu. Izklāj masu vienmērīgi pa kūkas formu.
- Dzērvenes liek katlā, pārlej ar ūdeni un maisot vāra uz vidējas uguns, līdz dzērvenes jūk ārā. Pieliek medu un visu sastampā.
- Krēmsieru sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iekuļot iekšā. Ja nepieciešams, pievieno mazliet saldā krējuma, lai masa ir bieza bet tekoša.
- Pusi masas lej uz cepumu pamatnes.
- Dzērveņu mērci ar karoti izpilina vienmērīgi pa virsu. Pārlej ar atlikušo masu un atkal pa virsu pilina dzērveņu mērci un ar nazi vai zobu bakstāmo mērci izpludina vienmērīgi.
- Liek 180°C temperatūras karstā krāsnī uz 15 min, pēc tam pazemina temperatūru uz 150°C temperatūru un cep vēl 30 min. Ļauj pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!