Dzērveņu ķīselis

Dzērveņu ķīselis Foto: Dzērveņu ķīselis

Sastāvdaļas

  • 250 g dzērveņu
  • 120 g cukura
  • 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • piens vai putukrējums

Pagatavošana

  1. Dzērvenes saspiež, sulu nolej, ogas pārlej ar vienu litru ūdens un nedaudz pavāra.
  2. Šķidrumu nokāš, iemaisa cukuru, pēc vēlēšanās var pievienot arī kādu garšvielu, piemēram, citrona miziņu vai vaniļas cukuru.
  3. Dzērveņu sulā iejauc kartupeļu cieti, pievieno ķīselim un maisot uzvāra.
  4. Atdzesē.
  5. Pasniedz ar pārlietu pienu vai putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes