Dženovas šokolādes biskvīts

Dženovas šokolādes biskvīts Foto: Dženovas šokolādes biskvīts

Sastāvdaļas

  • 6 lielas olas
  • 150 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta 
  • 120 g miltu
  • 50 g kakao pulvera
  • 40 g sviesta

Pagatavošana

  1. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
  2. Olas - jēlas, veselas ar visu čaumalu, 30 minūtes, pirms gatavošanas, liek siltā ūdenī(karstā ūdenī likt nedrīkst!).
  3. Kopā izsijā miltus un kakao pulveri.
  4. Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Veidni ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
  6. Olas sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, gaisīgā masā.
  7. Olas kuļ, izmantojot mikseri, 7-10 minūtes.
  8. Olu masai, pakāpeniski, pārsijā miltu-kakao maisījumu, 3 piegājienos.
  9. Uzmanīgi samaisa, izmantojot koka lāpstiņu. 
  10. Pēdējā maisīšanas reizē pievieno sviestu, uzmanīgi samaisa.
  11. Maisa uzmanīgi, maigi, citādi biskvīts nepacelsies!
  12. Masu liek veidnē, izlīdzina.
  13. Cep 175°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss - gatavs!
  14. Veidni ar biskvītu izņem no krāsns, atdzesē, izņem no veidnes, vēl mazliet padzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes