Sastāvdaļas
- 6 lielas olas
- 150 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 120 g miltu
- 50 g kakao pulvera
- 40 g sviesta
Pagatavošana
- Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
- Olas - jēlas, veselas ar visu čaumalu, 30 minūtes, pirms gatavošanas, liek siltā ūdenī(karstā ūdenī likt nedrīkst!).
- Kopā izsijā miltus un kakao pulveri.
- Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
- Olas sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, gaisīgā masā.
- Olas kuļ, izmantojot mikseri, 7-10 minūtes.
- Olu masai, pakāpeniski, pārsijā miltu-kakao maisījumu, 3 piegājienos.
- Uzmanīgi samaisa, izmantojot koka lāpstiņu.
- Pēdējā maisīšanas reizē pievieno sviestu, uzmanīgi samaisa.
- Maisa uzmanīgi, maigi, citādi biskvīts nepacelsies!
- Masu liek veidnē, izlīdzina.
- Cep 175°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss - gatavs!
- Veidni ar biskvītu izņem no krāsns, atdzesē, izņem no veidnes, vēl mazliet padzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!