Sastāvdaļas
- 700 g noturētas liellopu maltās gaļas
- 4 šķēles Gouda siera
- marinēti gurķi
- majonēze
- svaigas rukolas lapas
- 4 burgermaizītes
- sāls, melnie pipari
Sīpolu un bekona džemam:
- 200 g bekona
- 350 g sīpolu
- 50 g sviesta
- 120 ml granātābolu etiķa
Pagatavošana
- Gatavo sīpolu džemu. Bekonu sagriež kubiņos un liek cepties vēsā pannā. Tas palīdzēs iztecēt liekajiem taukiem un bekonam neapdegt. Kad bekons ir kļuvis kraukšķīgs, pievieno sviestu un pusšķēlītēs sagrieztus sīpolus. Noregulē zem pannas mazu uguni, pievieno granātābolu etiķi, un, palaikam maisot, turpina gatavot 3 stundas.
- Gatavo burgerus. Malto gaļu sadala 4 vienādās daļās, un veido burgerus apmēram 1 cm lielākā diametrā nekā burgermaizītes. No abām pusēm tos pārber ar sāli un pipariem. Karstā pannā liek burgerus un cep no katras puses 2-3 minūtes. Kad viena puse ir gatava, burgerus apgriež uz otru pusi, katram pārliek siera šķēli un uzliek vāku. Kad burgeri ir gatavi, tos noņem no pannas.
- Apgrauzdē burgermaizītes. Abas puses no iekšpuses pārklāj ar nelielu daudzumu sviesta, un liek pannā grauzdēties, līdz kļuvušas viegli kraukšķīgas un zeltaini brūnas.
- Kārto burgerus. Abas burgermaizīšu puses pārsmērē ar majonēzi. Uz apakšējās burgermaizītes kārto rukolas lapas, burgeri, marinēta gurķa šķēles un 2 ēdamkarotes sīpolu un bekona džema, pa virsu uzliekot otru burgermaizītes pusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!