Sastāvdaļas
- 200 g sviesta istabas temperatūrā
- 200 g cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 400 g miltu
- 400-500 g ievārījuma vai džema
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas sakuļ.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu ietin pārtikas plēvē, liek uz 30-40 minūtēm saldētavā.
- Otru mīklas pusi izrullē un liek veidnē.
- Virsū liek ievārījumu vai džemu, izlīdzina.
- No saldētavas izņem mīklu un rupji sarīvē virs ievārījuma vai džema.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-45 minūtes.
- Gatavu pīrāgu sagriež gabalos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!