Drumstalu pīrāgs ar ievārījumu

Drumstalu pīrāgs ar ievārījumu Foto: Drumstalu pīrāgs ar ievārījumu

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 400 g miltu
  • 400-500 g ievārījuma vai džema

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas sakuļ.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
  3. Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu ietin pārtikas plēvē, liek uz 30-40 minūtēm saldētavā.
  4. Otru mīklas pusi izrullē un liek veidnē.
  5. Virsū liek ievārījumu vai džemu, izlīdzina.
  6. No saldētavas izņem mīklu un rupji sarīvē virs ievārījuma vai džema.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 30-45 minūtes.
  8. Gatavu pīrāgu sagriež gabalos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes