Drēzdenes torte

Drēzdenes torte Foto: Drēzdenes torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarotes sausā rauga

Pildījumam:

  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 100 g cukura
  • 50 g miltu
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 l piena
  • 3 - 4 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1/2 citrona miziņas

Pagatavošana

  1. Iejauc mīklu un 1/2 stundu atstāj aukstā vietā.
  2. Pēc tam izveltnē un ieliek tortes formā, stipri paceļot mīklas malas.
  3. Sviestu saputo ar cukuru, pieliek olas, pieber miltus, sāli, citronu sulu un citrona miziņas (ja vēlas, var pieliet rumu un pielikt rūgtās mandeles).
  4. Pienu uzsilda, bet neuzvāra.
  5. Formu ar tortes kārtu liek cepeškrāsnī un cep 10 - 15 minūtes.
  6. Sagatavotajam maisījumam pielej silto pienu, visu sajauc mikserī 2 - 3 minūtes, līdz rodas bieza masa.
  7. Ar masu nekavējoties pārlej izcepto kārtu un cep atkal cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

Tortes virspusei jāizcepas un jākļūst brūnai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes