„Dievīgais kēkss”

„Dievīgais kēkss” Foto: „Dievīgais kēkss”

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 450 g cukura
  • 450 g sviesta
  • 8 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 120 ml kefīra
  • 220 ml karsta ūdens
  • 6 ēdamkarotes piena
  • 15 g vanilīna
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote sodas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Mazā katliņā liek 250 g sviesta, izkausē un pievieno 4 ēdamkarotes kakao pulvera(atlikušais sviests un kakao pulveris būs nepieciešami glazūrai).
  3. Visu kārtīgi samaisa, kad masa būs kļuvusi viendabīga, pielej karstu ūdeni.
  4. Maisa pusminūti un noņem katlu no uguns.
  5. Dziļā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, samaisa un pievieno karstā ūdens masu - visu sakuļ.
  6. Citā traukā sakuļ olas ar kefīru, pievieno sodu, vanilīnu, samaisa un pievieno miltu masai.
  7. Visu sakuļ ar mikseri.
  8. Kēksa veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem, pēc tam liekos miltus nopurina nost.
  9. Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes.
  10. Gatavo glazūru - uz mazas uguns izkausē atlikušo sviestu un pievieno 4 ēdamkarotes kakao pulvera - samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes