Sastāvdaļas
- 150 g brokoļu
- 100 g zaļo pākšu pupiņu
- 2 vidēja lieluma tomāti
- 1/2 sarkanā sīpola
- 1-2 burkāni
- 1/2 cukīni
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 laima
- malti melnie pipari
- olīveļļa
Pagatavošana
- Burkānus un cukīni nomizo, sīki sagriež.
- Sīpolu sakapā. Ķiplokus notīra, sakapā.
- Brokoļu ziedkopas sadala mazākos gabalos.
- Zaļo pakšu pupiņas sagriež gabaliņos.
- Tomātus noblanšē - izveido krustveida iegriezumu tomātā, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm. Tomātiem novelk miziņu.
- Uzkarsē katliņu uz uguns, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno 3-4 ēdamkarotes ūdens.
- Tomātus liek katliņā, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, sautē, kamēr viss kļūst mīksts.
- Pievieno burkānus, cukīni, zaļo pākšu pupiņas, brokoļus - visu samaisa, uzliek katlam vāku un pasautē 8-10 minūtes.
- Katlā lej 1,5 litrus ūdens, izspiež laima sulu, tieši katlā, pieber piparus, pievieno olīveļļu.
- Katlam uzliek vāku, un vāra uz lēnas uguns, 10 - 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!