Deserts „Ogu bumba”

Deserts „Ogu bumba” Foto: Deserts „Ogu bumba”

Sastāvdaļas

  • 200 ml ābolu sulas (var izmantot arī saldu baltvīnu)
  • 150 g Savojardi cepumu
  • 250 g Maskarpones siera
  • 300 ml bieza jogurta bez piedevām
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • vaniļas pāksts (var izmantot ruma esenci)
  • 500 g ogu

Pagatavošana

  1. Izmanto apaļu, 2 l ietilpības veidni, labāk ar noņemamām maliņām.
  2. Dāmu pirkstiņi jeb Savoiardi cepumus mērcē ābolu sulā vai vīnā, ilgi nē, jo tad tie izjuks.
  3. Izliek veidnes malas un apakšu ar cepumiem.
  4. Maskarpones sieru samaisa ar pūdercukuru, vaniļu vai ruma esenci, jogurtu.
  5. Daļu krēma liek veidnē, tad liek ogu kārtu, atkal krēma kārta, tad ogu kārta.
  6. Virsējo var likt Savojardi cepumu kārtu.
  7. Desertu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 4 stundām.
  8. Pirms pasniegšanas, pārkaisa ar ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes