Sastāvdaļas
- 100 g rīsu
- 2 sarkanās paprikas
- 1 puravs
- 200 g šampinjonu
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 50 g g saldētu zaļo zirnīšu
- 2 tējkarotes sausā dārzeņu buljona
- 2 ķiploka daiviņas
- 250 ml ūdens
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- pētersīļi
Pagatavošana
- Rīsus pārlej ar aukstu ūdeni un 2 stundas uzbriedina, tad karsē uz lēnas uguns 30 minūtes.
- Katlā uzkarsē eļļu un sautē sagrieztu papriku, puravus un šampinjonus.
- Pievieno rīsus, zaļos zirnīšu un dārzeņu buljonu.
- Visu samaisa, pieliek sasmalcinātu ķiploku un pielej 250 ml karsta ūdens, sautē 10 minūtēs.
- Kad dārzeņi gatavi, pieliek krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!