Dārzeņu sautējums ar rīsiem

Dārzeņu sautējums ar rīsiem Foto: Dārzeņu sautējums ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 100 g rīsu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 puravs
  • 200 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 50 g g saldētu zaļo zirnīšu
  • 2 tējkarotes sausā dārzeņu buljona
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 250 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Rīsus pārlej ar aukstu ūdeni un 2 stundas uzbriedina, tad karsē uz lēnas uguns 30 minūtes.
  2. Katlā uzkarsē eļļu un sautē sagrieztu papriku, puravus un šampinjonus.
  3. Pievieno rīsus, zaļos zirnīšu un dārzeņu buljonu.
  4. Visu samaisa, pieliek sasmalcinātu ķiploku un pielej 250 ml karsta ūdens, sautē 10 minūtēs.
  5. Kad dārzeņi gatavi, pieliek krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes